Dan toch: Samsung stelt release Galaxy Fold uit, nieuwe datum volgt

0
12


Samsung stelt de lancering van de Galaxy Fold uit, nadat vorige week reviewexemplaren schermproblemen bleken te hebben. Een nieuwe releasedatum is nog niet bekend.

samsung galaxy fold release uitgesteld

Galaxy Fold release uitgesteld

Vorige week doken tegelijkertijd verschillende meldingen op van Amerikaanse Galaxy Fold reviewers met een haperend vouwscherm. In sommige gevallen leek het display vanzelf kapot te zijn gegaan. Anderen hadden om onduidelijke reden een beschermfolie er vanaf gepeuterd. Toen al liet Samsung weten de zaak te onderzoeken, maar benadrukte de lancering van het toestel verder niet uit te stellen.

Toch komt nu uit waar we eerder al een beetje voor vreesden. Samsung laat officieel weten de lancering van de Galaxy Fold uitgesteld te hebben. Oorspronkelijk zou het vanaf eind deze week mogelijk zijn om het toestel te bestellen, waarna de leveringen begin mei daadwerkelijk zouden starten. Dat gaat nu dus niet gebeuren.

Samsung zegt toch meer tijd nodig te hebben om de opgedoken probleemtoestellen grondig te onderzoeken. Bovendien willen de Zuid-Koreanen intern ook gewoon meer tests uit kunnen voeren. Het lijkt er inderdaad op dat de scharnier van de Galaxy Fold in sommige gevallen problemen kan veroorzaken. Samsung wil kijken hoe ze op korte termijn de constructie kunnen verstevigen en beschermen. Ook worden maatregelen genomen die duidelijker moeten maken hoe om te gaan met het vouwbare display van de Fold.

Wanneer dan wel?

Samsung zegt in haar verklaring in de loop van de komende weken een nieuwe releasedatum bekend te maken. Een meer precieze indicatie wordt niet gegeven. Amerikanen die het toestel eerder al hadden gepre-ordered kregen bericht dat er binnen twee weken meer informatie bekend gemaakt zal worden.

Uiteraard roept de zaak direct herinneringen op aan de Galaxy Note 7, die in 2016 gelanceerd werd. Door accuproblemen kwam dat toestel uiteindelijk niet op de markt. Ook dat ging toen gepaard met problemen die onderzocht werden, en een lancering die aanvankelijk vertraagd zou worden. Echter, de Fold is niet de Note 7, en een display is geen accu. Bovendien wordt de Fold in veel kleinere aantallen geproduceerd, waardoor het doorvoeren van aanpassingen tenminste op papier beter haalbaar is.

Toch valt er op dit moment weinig meer te doen dan koffiedik kijken, afwachten, en hopen dat het toestel straks toch nog uitgebracht wordt. Voorwaarde is dan uiteraard dat de problemen echt opgelost kunnen worden. Of Samsung moet de vraagprijs van het toestel flink verlagen 😉 .

(function() {
if (!window.mc4wp) {
window.mc4wp = {
listeners: [],
forms : {
on: function (event, callback) {
window.mc4wp.listeners.push({
event : event,
callback: callback
});
}
}
}
}
})();

Wil jij een mail ontvangen wanneer Samsung’s Galaxy Fold in Nederland arriveert? Schrijf je dan in voor onze emailnotificatie:

Het bericht Dan toch: Samsung stelt release Galaxy Fold uit, nieuwe datum volgt verscheen eerst op Galaxy Club – dé onafhankelijke Samsung experts.Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here