Vierenhalf jaar oude Samsung Galaxy A5 uit 2015 krijgt nieuwe firmwareupdate

0
11


Sodeju. Toen wij vanochtend om ongerelateerde redenen onze vier jaar oude Galaxy A5 uit 2015 inschakelden, rolde direct een update binnen op het toestel. Een kleine check leert dat de update sinds een paar dagen beschikbaar is op Nederlandse en Belgische toestellen.

samsung galaxy a5 uit 2016 update 2019

Galaxy A5 uit 2015 krijgt nieuwe update

Het was oktober 2014 toen Samsung haar eerste, volledig metalen toestellen in de toen-nieuwe Galaxy A-serie aankondigde. Het duurde toen nog tot januari 2015 voor je ze daadwerkelijk in ons land kon kopen. Sindsdien kreeg de originele Galaxy A5 heel wat beveiligingsupdates en twee grote Android upgrades. Twee jaar geleden, in april 2017 en 2,5 jaar na release, kreeg het toestel zijn laatste beveiligingsupdate – tot nu.

Want sinds een paar dagen is een heuse, nieuwe update beschikbaar voor de Galaxy A5, die nog op Android 6.0.1 draait. Een 257MB grote download brengt firmwareversie A500FUXXU1CSB1 met zich mee. Complete Android security patches bevat de update verder niet. De patchdatum zelf, te vinden in het Toestel-info scherm, blijft dan ook ongewijzigd bij 1 maart 2017.

De changelist zelf vermeldt dat de update vooral bestaat uit wijzigingen ten behoeve van de vorig jaar in Europa ingevoerde AVG-wetgeving. Tevens zijn er nog de gebruikelijke bugreparaties en optimalisaties aanwezig, terwijl we ons ook kunnen indenken dat er nog een of twee beveiligingsproblemen worden opgelost. Dat is tenslotte meestal toch de belangrijkste reden waarom oudere modellen na lange tijd nog een update ontvangen.

samsung galaxy a5 2015 update a500fuxxu1csb1 changelist

Overigens: het gaat wel degelijk om een recente update, en niet om een oude update die om onduidelijke redenen nu pas hier wordt aangeboden. De nieuwe firmwareversie heeft een builddatum van 7 februari 2019 – niet super recent, maar geen zeker geen update van een jaar oud die nu pas beschikbaar komt. Dat laatste wilde in het verleden nog wel eens gebeuren – maar nu dus niet.

 

Beschikbaarheid

En wat betreft die beschikbaarheid: je kunt de update installeren als jij nog een Galaxy A5 gebruikt die niet direct bij Vodafone of T-Mobile werd aangeschaft. Met andere woorden: op een unbranded toestel. Voor branded modellen van deze providers is op dit moment geen vergelijkbare update beschikbaar. De update is tevens beschikbaar op Belgische Galaxy A5 modellen met landcode LUX.

Heb jij nog een Galaxy A5 in gebruik? Merk jij verder nog iets van deze onverwachte update?

Het bericht Vierenhalf jaar oude Samsung Galaxy A5 uit 2015 krijgt nieuwe firmwareupdate verscheen eerst op Galaxy Club – dé onafhankelijke Samsung experts.Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here