Samsung Galaxy A10

0
15


De Galaxy A10 is de goedkoopste telefoon die Samsung sinds enige tijd in Nederland uitbrengt. Het toestel combineert een groot scherm met een flinke accu, Android 9 en de eigen One UI.

samsung galaxy a10

Samsung Galaxy A10 overzicht

Het is even geleden dat Samsung in ons land een telefoon uitbracht met een adviesprijs van €150. Toch opent Samsung dit jaar met de Galaxy A10 – en met de GalaxyA20e – direct de aanvul op het budgetsegment. Qua uiterlijk doet de Galaxy A10 vooral denken aan de Galaxy A40 en Galaxy A50. Met zijn 6,2 inch schermdiagonaal is hij niet klein of compact te noemen. Dit scherm is een LCD TFT paneel, en dus niet Van Samsung’s bekende AMOLED type. De resolutie is HD, met 1520 x 720 pixels.

Qua hardware kan de Galaxy A10 goed mee in dit prijssegment, met een variant op Samsung’s Exynos 7885 soc. Er is 2GB werkgeheugen, en je krijgt standaard 32GB opslagcapaciteit – én een slot voor een geheugenkaartje. De hoofdcamera heeft een 13 megapixeql resolutie, en selfies maak je met de 5 megapixel frontcamera die netjes in een notch verwerkt zit. Door de zuinige hardware kom je makkelijk een zware dag door met de 3400 mAh batterij. Bovendien is de Galaxy A10 uitgerust met een 3,5 mm koptelefoonaansluiting.

Al met al biedt de Galaxy A10 een vrij compleet totaalpakket – zeker voor zijn prijs. Toch ontbreken er wel degelijk features die je in duurdere telefoons wel hebt. Zo heeft de A10 géén vingerafdruksensor. Beveiligin doe je ouderwets met een pincode of wachtwoord, of je kiest voor gezichtsherkenning – daarover beschikt hij dan weer wel.

Releasedatum en prijs

De Samsung Galaxy A10 ligt eind mei in de Nederlandse winkels – zoals gezegd voor €150. Je kunt dan kiezen uit een rode, blauwe, of zwarte toestelversie.

Het bericht Samsung Galaxy A10 verscheen eerst op Galaxy Club – dé onafhankelijke Samsung experts.Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here