Samsung Galaxy J6 krijgt update naar Android 9 en de One UI in Nederland

0
12


Op de Nederlandse Samsung Galaxy J6 kun je vanaf nu direct de update naar Android 9 Pie installeren. Deze brengt ook de nieuwe One UI interface naar de telefoon.

samsung galaxy j6 update android 9 pie in nederland

Galaxy J6 krijgt Android 9 update in Nederland

Ruim twee weken geleden startte elders in Europa al de uitrol van de Pie-upgrade voor de Galaxy J6. Sinds een paar dagen was de nieuwe software ook voor de Nederlandse toestel beschikbaar via Samsung’s Smart Switch software op de PC. Maar vanaf nu kun je ‘m ook Over The Air – OTA, direct op je telefoon – downloaden en installeren.

In ons land is komt de meer dan 1GB grote update in de vorm firmwareversie J600FNXXU3BSD2. Deze bevat drie onderdelen. Als eerste wordt de beveiligingspatch van maart geinstalleerd. Deze vervangt de februari patch die de Galaxy J6 een paar weken geleden nog kreeg. Belangrijker is de upgrade naar Android 9, bijgenaamd Pie. Dit is een compleet nieuwe versie van het besturingssysteem. Bovendien is deze voorzien van Samsung’s veelbesproken One UI interface. In deze interface vind je nieuwe features, zoals de Nachtstand, een Prullenbak-optie in de Galerij, en de eenvoudiger bediening met één hand.

galaxy j6 met android 9 screenshot 1
galaxy j6 met android 9 screenshot 2
galaxy j6 met android 9 screenshot 3
galaxy j6 met android 9 screenshot 4
galaxy j6 met android 9 screenshot 5
galaxy j6 met android 9 screenshot 6
galaxy j6 met android 9 screenshot 7
galaxy j6 met android 9 screenshot 8
galaxy j6 met android 9 screenshot 9
galaxy j6 met android 9 screenshot 10

Beschikbaarheid

Je kunt de Android 9 update vanaf nu installeren op Nederlandse Galaxy J6 toestellen. Een melding dat je ‘m kunt downloaden verchijnt vanzelf, zodat jouw toestel de update gevonden heeft. Je kunt ‘m direct laten zoeken als je via Instellingen naar Software-update gaat en daar Updates handmatig downloaden kiest.

Voor Belgische toestellen is de update op dit moment nog niet beschikbaar. En ook als jij jouw Galaxy J6 direct bij T-Mobile hebt gekocht zul nog even geduld moeten hebben.

Na de installatie

Als je de grote upgrade op jouw Galaxy J6 hebt geïnstalleerd, zal het energieverbruik de eerste dag(en) hoger zijn dan je gewend bent. Dat hoort bij het proces, en als het goed is normaliseert zich dit na enige tijd vanzelf.

Daarnaast zul je de eerste niet zijn die niet blij is met de nieuwe icoontjes van de One UI. Uiteraard kun je daar iets aan doen – lees: zelf nieuwe pictogrammen instellen in Samsung’s One UI. Bovendien is het standaard lettertype in de interface wat groot. De een vind het prettig, de ander een beetje kinderlijk. Check zelf onze uitleg hoe je de tekstgrootte aanpast in Samsung’s interface.

Heb je verder problemen met losse apps, of ziet – bijvoorbeeld – de agenda er vreemd uit? Lees dan ons overzicht Problemen met apps na de Android 9 update oplossen.

Heb jij de update inmiddels op jouw Galaxy J6 geïnstalleerd? Wat zijn jouw ervaringen met de nieuwe software? Blijven er uiteindelijk toch opvallende bugs aanwezig? Laat het ons hieronder weten!

Het bericht Samsung Galaxy J6 krijgt update naar Android 9 en de One UI in Nederland verscheen eerst op Galaxy Club – dé onafhankelijke Samsung experts.Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here