Samsung’s nieuwe ISOCELL camera: 64 megapixel resolutie (Galaxy Note 10?)

0
9


Samsung introduceert een nieuwe ISOCELL camera sensor met een resolutie van maar liefst 64 megapixels. Mogelijk zien we de sensor na de zomer in de Galaxy Note 10 – maar misschien ook niet (duh).

samsung galaxy note 10 isocell camera sensor met 64 megapixel resolutie

Samsung 64 megapixel camera sensor

In 2013 lanceerde Samsung haar eerste ISOCELL camera sensor, die toen een 16 megapixel resolutie had. Zes jaar later – nu, dus – is de ver-vier-voudiging daarvan een feit, met de nieuwe ISOCELL Bright GW1 sensor. Het is, aldus Samsung, de mobiele camera sensor met de hoogste resolutie op de markt: 64 megapixels.

De sensor is opgebouwd uit 0.8μm pixels, waarvan er in weinig licht vier gecombineerd kunnen worden tot één grote pixel. In dat geval maakt de sensor heldere 16 megapixel foto’s, terwijl je bij voldoende licht foto’s kunt maken met de volledige 64MP resolutie.

De nieuwe sensor heeft een dynamisch bereik tot 100 decibel. Een ‘conventionele sensor’ (Samsung’s woordkeus) heeft een bereik van 60dB, terwijl het menselijk ook een bereik heeft van 120dB. In normale taal: de nieuwe sensor kan grotere verschillen tussen licht en donker vastleggen zonder dat delen van het beeld over- of onderbelicht raken.

De GW1 sensor wordt tegelijk met de ISOCELL Bright GW2 sensor gelanceerd. Dat is een vergelijkbare sensor, maar dan met een totale resolutie van 48MP. Met gecombineerde pixels spuugt deze sensor 12MP foto’s uit. Beide sensoren hebben fasedetectie autofocus. Massaproductie start in de tweede helft van dit jaar – wat ons bij de volgende kwestie brengt.

Galaxy Note 10 camera

Met een beschikbaarheid van de sensor in de tweede helft van dit jaar, is het niet onlogisch te hopen dat we ‘m in de Galaxy Note 10 tegen gaan komen. Een Note 10 met een 64 megapixel hoofdsensor zou het natuurlijk niet slecht doen op PR-gebied. Toch is een slag om de arm ook goed. Het zou ook zomaar kunnen dat we een dergelijke sensor voor het eerst in een A-serie toestel gaan zien. Tenslotte maakten heel wat ISOCELL-sensoren hun debuut in Samsung’s mid-range toestellen. Momenteel moet je voor de hoge-resolutie camera’s ook in de A-serie zijn, bijvoorbeeld bij de 32 megapixel Galaxy A70, en de 48 megapixel Galaxy A80.

Dat neemt niet weg dat een camerasensor met een goede implementatie van de Tetracell technologie – het combineren van vier sensoren – natuurlijk uitstekend op zijn plek zou zijn in een toestel als de Galaxy Note 10. Bovendien zou het leuk zijn als Samsung met de volgende Note weer eens een mobiele camera uitbrengt die echt opvalt. Begrijp ons niet verkeerd: de camera’s van de Galaxy Note 9 en Galaxy S10 zijn prima. Maar cutting edge kun je ze niet noemen.

We moeten voor nu dus maar gewoon afwachten of de nieuwe 64MP sensor inderdaad in de Note 10 belandt. De kans is aanwezig, maar zeker is het – zo denken wij – allerminst.

Het bericht Samsung’s nieuwe ISOCELL camera: 64 megapixel resolutie (Galaxy Note 10?) verscheen eerst op Galaxy Club – dé onafhankelijke Samsung experts.Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here