Samsung Galaxy S7 begint aan update van mei – Vodafone branded toestellen, voor nu

0
12


Samsung rolt een nieuwe update uit voor de Galaxy S7 en S7 Edge. De security patch van mei komt naar de toestellen, mits je een branded model van Vodafone hebt.

samsung galaxy s7 update mei 2019

Galaxy S7 update mei 2019

De Galaxy S7 (Edge) verscheen in het voorjaar van 2016 op de markt. Sindsdien kreeg het toestel twee grote Android upgrades – naar Android 7 en naar Android 8 – en maandelijkse updates tot en met maart van dit jaar. Toen liet Samsug weten niet op te houden met updates voor het toestel, maar over te schakelen naar updates per kwartaal. En inderdaad, de beveiligingspatch van april kwam niet naar de S7.

Nu, echter, rolt weer een nieuwe patch uit – die van mei. Deze rolt vandaag binnen op Galaxy S7 en S7 Edge toestellen die direct bij Vodafone werden aangeschaft – de zogeheten branded toestellen, dus.

Voor de Galaxy S7 en S7 Edge rollen respectievelijk firmwareversies G930FXXU5ESD2 en G935FXXU5ESD2 uit. Daarin zit dus de beveilingingspatches tot en met die van mei, inclusief de fixes voor het Android OS zelf, en voor Samsung’s eigen software. De belangrijkste verbetering – en waarschijnlijk de reden dat de Galaxy S7 nu alweer een nieuwe update krijgt – zijn de fixes voor een lek in de GPU drivers van de Exynos 8890 processor.

Beschikbaarheid

Zoals gezegd: vooralsnog is de update alleen beschikbaar op de branded S7 en S7 Edge van Vodafone. Voor unbranded modellen uit Nederland en België, én voor T-Mobile’s branded varianten, is de update er op dit moment nog niet. In een hand vol andere landen is de update al wel beschikbaar voor unbranded toestellen, dus wij gaan er maar vanuit dat hij vroeg of laat ook naar de Lage Landen zal komen.

Zoals altijd geldt: de update start vroeg of laat vanzelf zodra hij op jouw S7 (Edge) beschikbaar is. Zelf checken doe je via de Instellingen en de optie Software-update, waar je op Updates handmatig downloaden tikt.4

Heb je de mei update op jouw Galaxy S7 (Edge) geïnstalleerd? Zijn er nog meer noemenswaardige veranderingen? Laat het ons hieronder weten – vooral ook als jij géén Vodafone branded toestel hebt!

Het bericht Samsung Galaxy S7 begint aan update van mei – Vodafone branded toestellen, voor nu verscheen eerst op Galaxy Club – dé onafhankelijke Samsung experts.Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here