Vanaf 1 juni minder gratis Samsung Cloud opslag voor nieuwe gebruikers

0
7


Samsung schroeft de hoeveelheid gratis opslag in Samsung Cloud flink terug. Vanaf 1 juni kunnen nieuwe gebruik(st)ers 5GB opslag gratis gebruiken. Tot nu toe was dit 15GB.

samsung cloud verandering gratis opslag

Samsung Cloud: 5GB gratis opslag

In 2016 introduceerde Samsung de Samsung Cloud dienst, die vervolgens op alle Galaxy apparaten terecht kwam. Iedereen met een Samsung kreeg sindsdien 15GB gratis opslag – niet veel, maar genoeg voor in ieder geval de basisinformatie en wat beeldmateriaal. Vanaf 1 juni, echter, schroeven de Zuid-Koreanen de gratis opslaghoeveelheid een stuk terug. Dat melden de collega’s van SamMobile.

Vanaf die datum kun je alleen nog maar 5GB opslag krijgen bij je Samsung account. Althans, zonder te betalen. Deze verandering geldt voor iedereen die na die datum een Samsung account maakt. Wie nu al gebruik maakt van zijn of haar 15GB gratis opslag behoudt deze gewoon zonder verdere veranderingen.

samsung cloud verandering opslag 5gb

Toegegeven: in een tijdperk van toestellen die standaard met 128GB opslag komen – Galaxy S10, A50, Note 9, etc. etc. – was 15GB ook al geen vetpot. Echter, 5GB is nog een stapje matiger. Aan de andere kant: in ieder geval kun je deze ruimte goed gebruiken om tenminste je instellingen van je telefoon te back-uppen. Dat maakt het uitvoeren van een fabrieksreset, of het overstappen naar een nieuwe telefoon, een heel stuk eenvoudiger.

Wie meer wil, kan natuurlijk ook na 1 juni gewoon meer opslagruimte krijgen. Voor €0,99 per maand krijg je 50GB, en voor €2,99 krijg je 200GB. Een grotere optie bestaat op dit moment niet, al lijkt het een kwestie van tijd tot dit wel gaat gebeuren. Tenslotte zijn er inmiddels genoeg toestellen met 512GB opslag in gebruik, en zelfs de S10 Plus met 1TB opslag blijkt verrassend duur populair. Met 200GB kom je dan ook niet zover.

Het bericht Vanaf 1 juni minder gratis Samsung Cloud opslag voor nieuwe gebruikers verscheen eerst op Galaxy Club – dé onafhankelijke Samsung experts.Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here