Samsung Galaxy S10 update van mei nu in Nederland: camera, beveiliging, Wi-Fi en… een bug?

0
16


Samsung rolt nu de nieuwe Galaxy S10 update van mei uit in Nederland. Ook op de S10e en S10 Plus is hij inmiddels beschikbaar. De update verbetert onder meer de beveiling, de camera app, en nog meer puntjes. Echter, een gekke bug duikt hier en daar ook op, waarbij apps vastlopen, of tenminste haperen.

samsung galaxy s10 update mei 2019

Galaxy S10 update mei 2019

Samsung heeft er inmiddels een beetje een handje van de updates voor de Galaxy S10 pas helemaal aan het einde van de maand uit te rollen. Dat zal vast wel een keer anders worden – maar nu nog niet. In ieder geval rolt nu dan eindelijk een nieuwe update ons land binnen, met o.a. de beveiligingspatch van mei.

In een download van maarliefst ruim 610MB arriveert de patch op de Galaxy S10e (G970FXXU1ASE5), S10 (G973XXU1ASE5) en S10 Plus (G975FXXU1ASE5). Daarin zitten 67 verbeteringen voor de beveiliging van het Android systeem. Samsung voegde nog eens 21 fixes toe die onder meer zwakke plekken in de Galerij en in de Veilige Map dichten.

Meer verbeteringen

Echter, de nieuwste patch is natuurlijk niet de enige verandering. Een blik op de changelog – zie hieronder – leert dat ook de Wi-Fi verbinding beter danwel stabieler wordt. En ook in de camerasoftware zijn kennelijk nog een aantal kreukels gladgestreken, nadat deze vorige maand nieuwe features – o.a. de Nacht camerastand – had gekregen. Naast dit alles wordt ook nog de kwaliteit en stabiliteit van de Bluetooth verbinding onder handen genoemen.

Al met al is dit dus een update die zowel qua aantal MB’s als qua verbeterpuntjes de moeite waard is. Verder zien we ook nog de gebruikelijke, onbenoemde verbeteringen, bugfixes en optimalisaties voor de Galaxy S10.

galaxy s10 update mei 2019 changelist g973fxxu1ase5

Maar ook een bug

Dat is echter niet het hele verhaal. Her en der doen namelijk ook berichten de ronde over crashende applicaties en haperende systemen na het uitvoeren van deze update. Op ons redactionele toestel hapert de officiële Twitter-app af en toe – mogelijk is dit inderdaad een van de genoemde bugs. Verder merken we er weinig van, maar het is wel opvallend dat het legen van de app-cache, bijvoorbeeld, het probleem niet oplost. Ook het opnieuw installeren van de app biedt geen soelaas.

De kans is dus aanwezig dat het hier inderdaad gaat om een heuse bug – in welk geval we eigenlijk wel verwachten dat Samsung deze binnenkort wel weer zal gladstrijken met een nieuwe update.

Beschikbaarheid

Je kunt de update nu direct downloaden als je een Nederlandse, unbranded Galaxy S10, S10 Plus of S10e hebt. Als je een branded toestel hebt van Vodafone of T-Mobile, óf een Belgisch S10-model, dan is geduld nog even noodzakelijk.

Er verschijnt automatisch een melding zodra de update gereed is voor jouw toestel. Via Instellingen en de optie Software-update kun je bovendien op Downloaden en installeren tikken als je direct wilt checken of hij er al is voor jouw Galaxy S10(e/Plus).

Heb jij de update geïnstalleerd? Wat merk jij ervan? Zijn er nog meer veranderingen? Merk jij iets van de haperende apps? Laat het ons hieronder weten!

Het bericht Samsung Galaxy S10 update van mei nu in Nederland: camera, beveiliging, Wi-Fi en… een bug? verscheen eerst op Galaxy Club – dé onafhankelijke Samsung experts.Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here