Galaxy Tab S3 ontvangt certificatie met Android 9 Pie: upgrade komt

0
10


Samsung heeft de Galaxy Tab S3 bij de Wi-Fi instantie laten certificeren met Android 9 Pie. Dit is een teken dat de update niet zo lang meer op zich zal laten wachten.

samsung galaxy tab s3 android 9 pie

Galaxy Tab S3 met Android 9 in aantocht

In de afgelopen weken rolde Samsung al de Android 9 Pie update uit naar de verschillende varianten van de Galaxy Tab S4. Ook in Nederland is die update inmiddels beschikbaar. Het wachten is nu op dezelfde upgrade voor de wat oudere Tab S3. We weten al langer dat deze gaat komen, en zelfs dat Samsung verwacht ‘m in augustus uit te rollen. Maar tastbare verdere aanwijzingen waren tot nu toe schaars.

Tot nu toe, inderdaad, want bij de Wi-Fi Alliance duikt zowaar documentatie op (SM-T820: PDF, SM-T825: PDF) waaruit blijkt dat de Galaxy Tab S3 met Android 9 gecertificeerd is. Dit bevestigt dat de ontwikkeling van de nieuwe software zich al in een vergevorderd stadium bevindt. Hoewel zich hier niet direct laat afleiden wanneer de update zal beginnen, volgt de start van de uitrol in veel gevallen binnen enige weken.

samsung galaxy tab s3 met android 9 gecertificeerd

Wanneer dan in Nederland?

Natuurlijk betekent de start van een update niet dat je ‘m dan ook direct in Nederland kunt installeren. Zoals gebruikelijk, zal Samsung de upgrade eerst in een beperkt aantal landen aanbieden. Nederland zit daar vaak niet bij. Pas als na enige tijd duidelijk is dat de software goed werkt, wordt een upgrade in meer markten beschikbaar gesteld. Duiken er nog wel bugs op, dan zullen deze eerst worden gefixt.

Toch hebben we hiermee hoop dat Android 9 vrij vroeg in de zomer op onze Tab S3 zal arriveren. De certificatie komt in ieder geval netjes op tijd. Een slag om de arm houden we voorzichtigheidshalve altijd – tenslotte bleek Samsung in het verleden niet de vlotste als het op het uitrollen van grote upgrades naar haar tablets aankomt.

Dat we je van verdere ontwikkelingen op de hoogte houden spreekt voor zich.

Het bericht Galaxy Tab S3 ontvangt certificatie met Android 9 Pie: upgrade komt verscheen eerst op Galaxy Club – dé onafhankelijke Samsung experts.Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here