Samsung trekt Galaxy S10 update terug vanwege problemen (aanvulling: fix lijkt onderweg)

0
8


Samsung heeft de Galaxy S10 update die gisteren in Nederland arriveert teruggetrokken. Het na veel klachten over bugs is de uitrol stopgezet en de firmware van de servers verwijderd. Aanvulling 29 mei: een nieuwe firmware lijkt klaar – zie onderaan.

samsung galaxy s10 update stopgezet teruggetrokken

Galaxy S10: problemen na update

Gisteren al meldden wij niet alleen dat de Galaxy S10 update van mei beschikbaar was, maar dat er ook al meldingen waren van verschillende problemen. Ook op ons redactionele toestel hapert vooral de Twitter-app sinds de update, maar verschillende gebruik(st)ers melden verschillende problemen. Zo zou bij sommige het toestel compleet vastlopen – check ook onze tips om je vastgelopen Galaxy S10 te resetten – en reageert de vingerscanner soms traag.

Nu, een etmaal later zijn op Samsung’s hoofdkantoor toch bellen gaan rinkelen. Een rode knop is ingedrukt, en de uitrol van de update is stopgezet. Bovendien is de update naar firmwareversie G97xFXXU1ASE5 niet meer te vinden op Samsung’s servers. Als je ‘m nog niet installeerde, dan kun je dit nu ook niet meer doen. Dit geldt voor alle toestelversies: de Galaxy S10, de S10e en de S10 Plus.

Wat nu?

Het is duidelijk dat Samsung flink wat rimpel glad moet strijken alvorens de update opnieuw aan te bieden. Hoelang dit proces gaat duren valt natuurlijk niet te zeggen – Samsung zelf heeft verder nog niet laten weten.

Het is grappig genoeg niet de eerste keer dat Samsung een Galaxy S10 update uitbrengt en kort daarna weer terugtrekt. Eind maart werd een nieuwe update ook binnen een paar uur teruggehaald. De verbeterde versie van de software arriveerde uiteindelijk drie dagen later alsnog. Met een beetje geluk kun je de update dus op korte termijn alsnog installeren. Vooral voor iedereen die de update van gisteren al installeerde, is snelheid natuurlijk geboden.

Uiteraard laten we het weten zodra de verbeterde versie van de software beschikbaar is voor de Galaxy S10-serie. Heb jij de update wel geïnstalleerd? Heb jij wel of juist niet last van een van de genoemde bugs? Hieronder lezen we het graag!

Aanvulling 29 mei: nieuwe firmware onderweg

In Zwitserland rolt inmiddels een nieuwe update uit voor de Galaxy S10 Plus, met firmwareversie G975FXXU1ASE6. Zwitserland was het land waar de teruggetrokken update het eerst werd aangeboden, en nu dus ook land land waar de oplossing als eerste beschikbaar is. Hopelijk rolt hij ook een beetje vlot verder naar andere landen, zoals Nederland en België.

Het bericht Samsung trekt Galaxy S10 update terug vanwege problemen (aanvulling: fix lijkt onderweg) verscheen eerst op Galaxy Club – dé onafhankelijke Samsung experts.Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here