Samsung brengt One UI naar Galaxy Watch, Gear S3, Gear Sport in Nederland

0
12


Samsung is gestart met het uitrollen van een grote update naar de Galaxy Watch, de Gear Sport en de Gear S3. De smartwatches krijgen de One UI interface voor horloges. In Nederland moeten echter we nog even geduld hebben. Update 28 mei: vanaf nu is de One UI update in Nederland beschikbaar op de Galaxy Watch en Gear Sport. Update 31 mei: en ook op de Gear S3. Zie onderaan.

samsung smartwatch one ui update galaxy gear s3 sport

Samsung One UI update voor Galaxy Watch en Gear S3, Sport

Op een aantal smartwatches van Samsung staat een flinke nieuwe update in de startblokken. Onder meer in de VS en in Duitsland rollen updates uit voor de Galaxy Watch, de Gear Sport en de Gear S3. In deze updates krijgen de horloges hun eigen versie van Samsung’s One UI interface.

Zoals je al kunt raden, is de interface vernieuwd, waardoor functies sneller toegankelijk zijn. De icoontjes passen nu bij de One UI op Samsung’s telefoons met Android 9. Ook moeten instellingen eenvoudiger te vinden zijn na installatie. Er is een tap-to-wake functie, en Samsung Health wordt uitgebreid en synchroniseert beter met je telefoon. Ook zou het batterijverbruik verder geoptimaliseerd zijn, en kun je achtergrond-apps makkelijker beheren.

Onze eerste indruk van de nieuwe interface op de Gear S3 is in ieder geval dat alles er wat opgeruimder uitziet. De vernieuwde interface past inderdaad beter bij de interface van, bijvoorbeeld, de Galaxy S10. Of betere synchronisatie en accuduur kunnen we pas wat zeggen na langer gebruik.

samsung gear s3 one ui update r760xxu2ese3 changelog

In Nederland?

Update 28 mei: inmiddels begint de One UI voor Samsung’s horloges dus ook in Nederland aan te komen. Als eerste komende de Galaxy Watch modellen SM-R800 en SM-R810 en de Gear Sport aan de beurt. De update komt in de vorm van firmwareversies R800XXU1CSD6 en R810XXU1CSD6 (Galaxy Watch) of R600XXU1CSE2 (Gear Sport). Update 31 mei: en voor de Gear S3 is hij er nu dus ook (R760XXU2ESE3 of R770XXU2ESE3).

Je kunt de update installeren als je – terwijl je horloge met je telefoon verbonden is – naar de Galaxy Wearable app gaat. Selecteer daar jouw watch, scroll naar beneden en tik op Over horloge. Je ziet nu de optie Update horlogesoftware.

samsung one ui op galaxy watch gear s3 sport 1
samsung one ui op galaxy watch gear s3 sport 2
samsung one ui op galaxy watch gear s3 sport 3
samsung one ui op galaxy watch gear s3 sport 4
samsung one ui op galaxy watch gear s3 sport 5
samsung one ui op galaxy watch gear s3 sport 6
samsung one ui op galaxy watch gear s3 sport 7
samsung one ui op galaxy watch gear s3 sport 8

Het bericht Samsung brengt One UI naar Galaxy Watch, Gear S3, Gear Sport in Nederland verscheen eerst op Galaxy Club – dé onafhankelijke Samsung experts.Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here