Android 9 upgrade van start voor de Samsung Galaxy J7 2017 (preview)

0
11


Samsung is begonnen met de uitrol van Android 9 voor de Galaxy J-serie uit 2017. Als eerste komt de Galaxy J7 aan de beurt, al moeten we in Nederland nog even geduld hebben. Wel kun je hieronder alvast zien wat er zoal nieuw en/of anders is.

samsung galaxy j7 2017 update naar android 9 en one ui: preview

Straks ook op de Galaxy J7 2017 met Android 9 en de One UI: Nachtstand

Galaxy J7 2017 met Android 9: preview

Nog geen twee weken geleden rapporteerden we dat de Galaxy J7 2017 in ons land een update kreeg die nog geen Android 9 bevatte. Dat was geen verrassing, want die update rolt volgens Samsung zelf pas vanaf juli uit. Toch kun je ‘m in sommige landen – lees: Spanje – nu al downloaden en installeren. Daar is de officiële upgrade nu al direct op het toestel beschikbaar.

Het is de update naar firmwareversie J730FXXU4CSF1 die aldaar de J7 uit 2017 van Android 9 voorziet. Bovendien krijg je er ook Samsung’s nieuwe One UI interface – versie 1.1 – bij. Daarin zitten stiekem toch heel wat veranderingen en vernieuwingen. Zo worden menu’s en Samsung’s eigen apps aangepast zodat je ze altijd met de duim van één hand kunt bedienen.

samsung galaxy j7 2017 met android 9 one ui preview 1
samsung galaxy j7 2017 met android 9 one ui preview 2
samsung galaxy j7 2017 met android 9 one ui preview 3
samsung galaxy j7 2017 met android 9 one ui preview 4

Bovendien zijn er compleet nieuwe features, zoals de Nachtstand, de Prullenbak en Digitaal Welzijn. Nieuwe snufjes voor de camera troffen wij zo gauw niet aan, maar de interface van de camera-app is wel bijgeschaafd. We hebben hier wat screenshots bijgevoegd, zodat je alvast een indruk kunt krijgen van wat de update straks naar jouw Galaxy J7 brengt. Bovendien verwachten we dat dit alles exact hetzelfde zal zijn op de Galaxy J5 2017.

samsung galaxy j7 2017 met android 9 one ui preview 5
samsung galaxy j7 2017 met android 9 one ui preview 6
samsung galaxy j7 2017 met android 9 one ui preview 7
samsung galaxy j7 2017 met android 9 one ui preview 8

Overigens: Android 9 komt naar de Galaxy J7 met de beveiligingspatch van mei. Hoewel dus 100% bij, haalt het toestel zo wel weer het overgrote deel van haar ‘patch-achterstand’ in.

samsung galaxy j7 2017 met android 9 one ui preview 9
samsung galaxy j7 2017 met android 9 one ui preview 10
samsung galaxy j7 2017 met android 9 one ui preview 11
samsung galaxy j7 2017 met android 9 one ui preview 12

Wanneer in Nederland?

Zoals gezegd is de update nu al elders beschikbaar, maar nog niet in Nederland. Hoewel we niet weten wanneer je ‘m op jouw Nederlandse Galaxy J7 2017 kunt installeren, verwachten dat Samsung haar gebruikelijke uitrol-patroon volgt. Dat wil zeggen: de update start in een beperkt aantal landen. Als de software daar stabiel blijkt te werken, rolt Samsung de update verder uit in meer markten. Mochten er nog bugs opduiken, dan zullen deze eerst nog worden opgelost.

Uiteraard lees je het hier als de update ook in Nederland beschikbaar komt. Wel verwachten wij dat heel wat gebruik(st)ers de komende tijd de update al zullen ontvangen. Tenslotte worden vooral toestellen in Samsung’s betaalbare series – zoals de J-serie – veelvuldig door winkels zelf geïmporteerd. Daardoor zijn heel wat toestellen in omloop die niet officieel Nederlands zijn, en de update dus later, of juist eerder, ontvangen.

Het bericht Android 9 upgrade van start voor de Samsung Galaxy J7 2017 (preview) verscheen eerst op Galaxy Club – dé onafhankelijke Samsung experts.Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here