Samsung lanceert officieel robuuste Galaxy Xcover 4S

0
6


Zoals we pas al voorspelden, heeft Samsung nu de nieuwe Galaxy Xcover 4S onthuld. Het is het eerste toestel in de robuuste Xcover-serie sinds twee jaar. Toch zijn de veranderingen met de voorganger gering.

samsung galaxy xcover 4s voor 1

Galaxy Xcover 4S officieel

Nog geen drie weken geleden kwamen het bestaan van een nieuwe telefoon in Samsung’s Xcover-serie op het spoor. Al snel werd duidelijk dat het hier ging om de Galaxy Xcover 4S, die in juni op de markt moet gaan komen – het enige wat nog ontbrak was een officiële lancering. Dat laatste gebeurt vandaag.

Samsung lanceert nu dus – ook in Nederland – de nieuwe Galaxy Xcover 4S. De extra stevige telefoon heeft een 5 inch TFT LCD scherm met een 720p HD resolutie. Rekenkracht komt uit een variant op Samsung’s Exynos 7885 processor – de 7904, mogelijk – en er is 3GB werkgeheugen.

De accu blijft met een capaciteit van 2800 mAh gelijk aan de batterij in de Xcover 4-zonder-s. Wat ook niet verandert: je kunt er ‘m er zelf uithalen, en deze uitwisselen voor een opgeladen exemplaar. Aan de achterzijde zit een 16 megapixel camera, terwijl de frontcamera een 5 megapixel sensor bevat. Standaard draait de Xcover 4S op Android 9, inclusief Samsung’s One UI interface.

samsung galaxy xcover 4s achter

Uniek voor de serie blijft ook op de Galaxy Xcover 4S de speciale ‘Xcover-knop’, waar je zelf een praktische functie aan kunt toewijzen. Uiteraard heeft de telefoon een IP68-certificatie, maar hij voldoet ook aan de strenge MIL-STD 810G standaard. Dat is een Amerikaanse militaire standaard die iets zegt over hoe goed een apparaat tegen schokken en stoten kan, maar ook tegen extreme temperaturen, luchtvochtigheid, en lage of hoge luchtdruk.

Prijs en release

De Galaxy Xcover 4S ligt vanaf het einde van deze maand in de Nederlandse winkels. Je hebt keuze uit een zwart model 😉 . De adviesprijs bedraagt €259.

Het bericht Samsung lanceert officieel robuuste Galaxy Xcover 4S verscheen eerst op Galaxy Club – dé onafhankelijke Samsung experts.Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here