Ja, ook Samsung’s aankomende Galaxy Tab S5 heeft standaard een S Pen stylus

0
4


Samsung’s aankomende Galaxy Tab S5 heeft een eigen S Pen stylus. De tablet, die mogelijk min of tegelijk met de Galaxy Note 10 op de markt komt, zet dus de traditie van recente high-end tablets voort.

samsung galaxy tab s5 s pen stylus

Galaxy Tab S5 met S Pen stylus

Bijna een maand geleden verklapten wij dat Samsung druk bezig met de ontwikkeling van de volgende generatie topmodel tablets. Sindsdien werd onze informatie onder meer bevestigd door het opduiken van een eerste benchmarkvermelding. Daarin kwamen we een eerste set specificaties te weten, zoals de Snapdragon 855 processor, en het werkgeheugen van 6GB. Één detail bleef tot nu toe echter onbekend.

Uit informatie die ons onder ogen kwam blijkt dat Samsung de Galaxy Tab S5 zal voorzien van een eigen S Pen stylus. Daarmee zetten de Zuid-Koreanen de traditie voort die begon met de Tab S3. Daarna kreeg ook de Tab S4 standaard S Pen ondersteuning. Alleen de recent uitgebrachte Tab S5e heeft geen eigen stylus – maar de volgende high-end tablet dus wel.

Daarmee hebben we vermoedelijk gelijk ook een eerste prijsindicatie voor de Galaxy Tab S5. De Tab S5e zonder S Pen was bij lancering namelijk een stuk goedkoper (€399) dan bijvoorbeeld de Tab S4 (€699). Het feit dat de Tab S5 een S Pen heeft duidt erop dat deze tablet vermoedelijk in dezelfde prijsklasse zit als de Tab S4.

Overigens: we noemen de Galaxy Tab S5 zo omdat het in principe de meest logische naam is voor Samsung’s volgende high-end tablet. Echter, het is nog niet zeker of Samsung ‘m zo zal noemen. In ieder geval heeft de informatie over de S Pen stylus betrekking op Samsung’s tablets met modelcodes SM-T860 en SM-T865 – hoe ze straks ook mogen heten.

Release

Samsung bracht de Tab S4 afgelopen zomer op de markt – min of meer tegelijk met de Galaxy Note 9. Het is dus allerminst ondenkbaar dat de Galaxy Tab S5 zijn debuut hand in hand met de Galaxy Note 10 zal maken. In dat geval verwachten we de lancering van de tablet ergens in augustus. Hij ligt dan eigen augustus, begin september daadwerkelijk in de winkels.

Het bericht Ja, ook Samsung’s aankomende Galaxy Tab S5 heeft standaard een S Pen stylus verscheen eerst op Galaxy Club – dé onafhankelijke Samsung experts.Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here