Vergelijking: Samsung Galaxy A20e versus Galaxy M20

0
4


Vandaag vergelijken we Samsung’s nieuwe Galaxy A20e en Galaxy M20. Beide betaalbare toestellen hebben hun eigen duidelijke voor- en nadelen. Wil je weten welke het beste bij jou past? Lees dan verder!

samsung galaxy m20 versus a20e vergelijking en verschillen

Galaxy A20e vs Galaxy M20: vergelijking en verschillen

Dit voorjaar heeft Samsung heel wat mid-range smartphones op de markt gebracht. De bekende Galaxy A-serie biedt op zich al een logisch aanbod – de M20 lijkt een beetje een vreemde eend in de bijt. Toch biedt deze samen met de Galaxy A20e een interessante keuze in de prijsklasse rond de €200 – maar niet voor dezelfde gebruik(st)ers.

De Galaxy M20 is de beste keuze als…

 • je graag een erg grote telefoon wilt, met een groot scherm,
 • meer interne opslag nodig hebt,
 • of net een klein beetje betere prestaties wilt,
 • en vooral gewoon een toestel met een dijk van een accuduur zoekt.

samsung galaxy m20 met abonnement vergelijken 1
samsung galaxy m20 met abonnement vergelijken 3
samsung galaxy m20 met abonnement vergelijken 2
samsung galaxy m20

Galaxy M20: groot scherm, grotere accu

Samenvattend kun je zeggen dat de Galaxy M20 een grote telefoon is met een enorme 5000 mAh accu. Daarmee komen de meesten twee hele dagen door bij ‘gemiddeld’ smartphonegebruik.  Het grote display is een bijkomend voordeel, maar bedenk: compact kun je de M20 echt niet noemen. Als de M20 twee grote Android upgrades krijgt, dan zijn deze naar Android 9 Pie en Android 10.

Je kunt beter de Galaxy A20e overwegen als…

 • je liever een wat compactere smartphone zoekt,
 • direct nieuwste versie van het Android OS wilt, met Samsung’s One UI interface,
 • en als je langer updates wilt ontvangen

samsung galaxy a20e kopen
samsung galaxy a20e met abonnement vergelijken 1
samsung galaxy a20e met abonnement vergelijken 4
samsung galaxy a20e met abonnement vergelijken 2

Galaxy A20e: compact, meer Android upgrades

De A20e is duidelijk compacter dan de M20, inclusief een wat kleiner beeldscherm. Met een volle batterijlading kom je zeker een goede dag door, maar het toestel is geen marathonloper. Als je geen grote handen hebt, is hij waarschijnlijk fijner is het gebruik. En omdat de Galaxy A20e direct met Android 9 op de markt kwam, liggen updates naar Android 10 en Android 11 in het vooruitzicht.

Beide toestellen…

 • hebben een TFT LCD scherm, en dus géén AMOLED display,
 • een vingerafdruksensor,
 • een dual camera achter met een 13 megapixel lens en een 5 megapixel groothoeklens,
 • een 8 megapixel frontcamera die in een notch in het scherm zit,
 • plaats voor twee simkaarten,
 • een FM radio,
 • en grotendeels vergelijkbare features (Veilige Map, thema’s, Samsung Pass, etc. etc.),
 • terwijl ze allebei ieder kwartaal een beveiligingsupdate ontvangen.

Er zijn dus gewoon heel wat puntjes waarvoor het uiteindelijk niet uitmaakt of je de Galaxy A20e of de M20 aanschaft. Vooral op scherm- en cameragebied zijn de verschillen verwaarloosbaar, en ook de vingerscanner achterop is op beide toestellen even snel en nauwkeurig.

Galaxy M20 vs A20e: welke kopen?

Hopelijk is het inmiddels allemaal duidelijk. De Galaxy M20 is de beste keuze als je vooral een enorme accu zoekt, in een grote telefoon. Wilt je juist een beetje een compact toestel met de nieuwste versie van Android? Dan past de Galaxy A20e beter bij jou – en krijg je in 2021 bovendien nog een extra Android upgrade.

Pro-tip: overweeg ook de Galaxy A40. Die een paar tientjes duurder dan de A20e, maar biedt een veel beter scherm, meer opslag en betere camera’s. Lees ook onze Galaxy A40 review, of check de vergelijking tussen de Galaxy A20e en de A40.

Aanbiedingen

Hieronder vind je direct de beste deals voor de Galaxy A20e en M20 – zowel per provider, alsook voor een los toestel. Beide toestellen zijn goedkoop genoeg om ze zonder BKR-registratie met een abonnement af te betalen.

Het bericht Vergelijking: Samsung Galaxy A20e versus Galaxy M20 verscheen eerst op Galaxy Club – dé onafhankelijke Samsung experts.Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here