Samsung vraagt ‘Make & Play 3D’ handelsmerk aan voor telefoons met ToF camera

0
14


In de Europese Unie heeft Samsung de merknaam ‘Make & Play 3D’ aangevraagd. De naam lijkt bestemd voor software voor een telefoon met een camera met een Time of Flight (ToF) sensor.

samsung make & play 3d trademark

Samsung Make & Play 3D

Bij de European Union Intellectual Property Office (EUIPO) heeft Samsung gisteren een aanvraag ingediend voor bescherming van het handelsmerk ‘Make & Play 3D’. De omschrijving in de aanvraag zelf laat dit keer weinig ruimte over voor interpretatie. Het gaat hier om:

Camera modules in the nature of cameras for smartphones; Electric and electronic image sensors for cameras; Time-of-flight (TOF) optical sensors for smartphones; Spatial, depth, and distance sensors for smartphones; 3D scanning sensors for smartphones; Software for smart phones and mobile devices for use in enhancing the quality of digital images and photographs taken.

Met andere woorden: het gaat hier om een applicatie of camera-functie voor telefoons met een ToF camera. Op dit moment heeft maar een beperkt aantal Samsung telefoons een dergelijke sensor. De (niet in Nederland verkrijgbare) Galaxy S10 met 5G verbinding heeft er eentje, en ook de nog niet verkrijgbare Galaxy A80 is ermee uitgerust. Bovendien weten we dat de aankomende Galaxy Note 10 er ook eentje zal hebben – aan de achterzijde, om precies te zijn.

Het kans is aanwezig dat Make & Play 3D een functie of app is die op dit laatste toestel zijn debuut zal maken. Of het is een extra app van Samsung die je zelf kunt installeren. Wat je er precies mee kunt is dan weer minder duidelijk. Mocht de Note 10 inderdaad het toestel zijn waarop Make & Play 3D wordt geïntroduceerd, dan weten we begin augustus meer. De verwachting is dat Samsung de Note 10 op 7 augustus officieel zal voorstellen, tenslotte.

Het bericht Samsung vraagt ‘Make & Play 3D’ handelsmerk aan voor telefoons met ToF camera verscheen eerst op Galaxy Club – dé onafhankelijke Samsung experts.Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here