Samsung werkt aan 10 inch Galaxy Tab Active (is het de Pro?)

0
6


Samsung werkt aan een 10,1 inch versie van de Galaxy Tab Active. Dat blijkt uit informatie die wij inzagen. Mogelijk gaat het hier om de Tab Active Pro, waarvan Samsung recent de naam wereldwijd liet vastleggen.

samsung galaxy tab active 10.1

Galaxy Tab Active met 10,1 inch scherm

Samsung’s Tab Active tablets zijn traditiegetrouw voorzien van een robuuste behuizing die ze geschikt maakt voor allerlei minder electronica-vriendelijke werkomgevingen. Tot nu toe waren het ook relatief compacte tablets – de eerste en tweede generaties van de Tab Active waren beide uitgerust met een 8 inch display.

Inmiddels werken de Zuid-Koreanen aan een nieuwe Tab Active variant, die op tenminste één gebied duidelijk afwijkt van zijn voorgangers. Volgens informatie die ons recent bereikte werkt Samsung aan een Tab Active met een 10,1 inch scherm. Als onze informatie juist blijkt, is dit de eerste grote tablet in de Tab Active serie.

Meer details?

Onlangs liet Samsung de merknaam Galaxy Tab Active Pro wereldwijd registreren (Europa/VS/Zuid-Korea). Mogelijk, dus, zal de 10,1 inch Tab Active onder die naam uitgebracht worden. Ook rijst de vraag of de recent gebenchmarkte SM-T545 in feite de grote Tab Active is. Mocht het antwoord op deze vraag ‘ja’ zijn, dan heeft het apparaat Qualcomm’s Snapdragon 710 processor, en 4GB RAM.

Al met al zouden de losse puzzelstukjes – 10,1 inch Tab Active, de Tab Active Pro naam en de SM-T545 modelcode – netjes één apparaat kunnen vormen: de Galaxy Tab Active Pro 10,1 SM-T545. Maar voor het hetzelfde geld is er toch sprake van meerdere apparaten. Pas wanneer Samsung een of meer nieuwe tablets lanceert zullen we weten hoe de vork hier in de steel zit.

En de Galaxy Tab S5 dan?

Naast dit alles lijkt natuurlijk ook nog een heuse Galaxy Tab S5 – zonder ‘e’ – op stapel te staan. Die tablet verscheen voor het eerst op de radar toen wij de modelcodes er van publiceerden. Bovendien kwamen we onlangs te weten dat de Tab S5 een S Pen stylus heeft, net als zijn voorgangers. De verwachting is dat deze tablet in ieder geval deze zomer zijn opwachting zal maken, min of meer rond dezelfde tijd als de aankomende Galaxy Note 10.

Al met al heeft Samsung dus nogal wat tablet-plannen. Minstens twee exemplaren zitten in de pijpleiding, maar het kunnen er dus ook meer zijn. Met een beetje geluk komen we de komende tijd nog meer te weten.

Het bericht Samsung werkt aan 10 inch Galaxy Tab Active (is het de Pro?) verscheen eerst op Galaxy Club – dé onafhankelijke Samsung experts.Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here